Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ιστορία

Η επιχείρηση όπως αναφέρεται και στο διακριτικό της τίτλο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1897 από τον Κωνσταντίνο Καρανάσιο στην ίδια μέχρι σήμερα θέση. 

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν πάνω στο κύριο άξονα μεταφορών (καροποίητη οδός) που λειτούργησε την εποχή εκείνη και συνέδεε την Στερεά Ελλάδα την Αττική και Θεσσαλία.

Όπως ακριβώς αναφέρεται στον διακριτικό τίτλο η επιχείρηση λειτούργησε ως Χάνι δηλ ως σημείο σταθμός όπου οι ταξιδιώτες μπορούσαν να φάνε και να ξεκουραστούν αλλά και να διανυκτερεύσουν.

Με τον τρόπο αυτό λειτούργησε μέχρι την χάραξη και κατασκευής της Παλαιάς Εθνικής οδού.

Όταν χαράχθηκε η Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας – Αθήνας (Λαμία, Λειβαδιά κλπ) πάλι η επιχείρηση, συνέχισε να παραμένει πάνω στον Κύριο άξονα της χώρας, οπότε συνέχισε να λειτουργεί ως σημείο σταθμός για τους ταξιδιώτες.

Ήδη το όνομά του στην δεκαετία του 50 ή ξακουστό κυρίως για τις παραδοσιακές γεύσεις που προσέφερε η Κουζίνα του όπως ήταν η φασολάδα, γίδα βραστή και τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα τα οποία ήταν η σπεσιαλιτέ. Βεβαίως και με τα υπόλοιπα μαγειρευτά φαγητά, είτε αυτά ήταν εποχής φασολάκια πράσινα λαδερά, φακές, γεμιστά, είτε με φαγητά της ώρας, ψητό κα.

Γύρω στα μέσα του 50 χαράχθηκε και ξεκίνησε η λειτουργία της Νέας Εθνικής Οδού και η εταιρεία πλέον βρέθηκε να βρίσκεται μακριά από τον Κύριο Οδικό Άξονα αλλά ακόμη βρισκόταν στον εναλλακτικό άξονα που συνδέει την Λαμία με την Λειβαδειά και τον Παρνασσό.

Η επιχείρηση σταμάτησε τότε να προσφέρει υπηρεσίες διανυκτέρευσης και προώθησε περισσότερο την εστίαση. Το 1984 ο Απόστολος Καρανάσιος απεβίωσε και την λειτουργία της επιχείρησης την ανέλαβε η σύζυγός του κα Γεωργία Καρανάσιου. Η οποία συνέχισε την λειτουργία της επιχείρησης στο όνομά της πλέον. 

Σήμερα πλέον η επιχείρηση έχει στραφεί καθαρά στην εστίαση με παραδοσιακή κουζίνα.


Εδώ και χρόνια στο κατάστημά μας χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των φαγητών μας αποκλειστικά και μόνο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ καθώς και ΦΡΕΣΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ και ΤΥΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: